Dell Precision T3500

Мнозина, поради ред причини, вършат отговорна работа на машини с меко казано съмнителна надежност и бързодействие. Оправданието – “Хубавите машини са много скъпи бее….” .  А после като стане гаф, има Олеле.

Вашата е работа е твърде важно нещо, за да си позволите риска да я вършите на компютър със съмнителни надеждност и бързодействие. А и дали 500 – 600 лева ще съборят Вас или фирмата Ви?

На Вашето внимание, работната станция Dell Workstation T3500. С нея няма да Ви се налага да рискувате. Тази машина предлага доказана надежност, бързодействие и гъвкавост за надстрояване и ъпгрейд.  Тази машина е “отговорно” проектирана за “отговорна” работа на професионалисти. И никак, ама никак не е скъпа.

Dell Precision T3500 е проектиран да подържа двуядрени, четириядрени и шестядрени процесори на Intel Xeon серията. Максималната серия процесори, които подържа тази работна станция, е Intel Xeon X56xx series 32nm technology. Охлаждането е решено с бавнооборотни, лагерни вентилатори с голям диаметър и дебит, и внимателно проектиран въздуховод. По този начин са постигнати две важни неща:

1. Основната задача: качественото охлаждане на системата. (От това в голяма степен зависи надежността на системата )

2. Вторичен ефект: Изключително ниско ниво на шум, което прави Dell Precision  T3500 практически незабелжим в офиса.

 

Heat System

 

Heating System

Ясно се вижда комплекта обдухващи вентилатори (черната пластмасова форма зад радиатора на процесора)

Blow Air

Въздуховода, ,през който минава концентрирана обдухваща струя въздух, охлаждаща паметта.

 

 

Dell Precision T3500 подържа DDR3 ECC processor-dedicated three-channel памет. Това позволява T3500 прекрасно да се спрява с приложения, изискващи много и бърза памет. Паметта може да се увеличава до 24GB.  Начинът на подреждане на плочките памет е подробно описано ръководството на машината.

 

DDR3 RAM

1GB DDR3 ECC памет , съвместима с Dell Precision T3500

 

 

 На дънната платка на Dell Precision T3500 има два PCI-E full size слота. Можете да съпортвате до четири мониора, като тази глезотийка може да Ви се върже доста добре като цена. Освен това можете да поставите на практика произволна видеокарта, защото захранването ще я подържа в максимален режим на работа и ще осигурява необходимата мощност за работата й.

Захранването е изключително важно за надежността и качетвенатта работа на машината. 525W (истински ватове естественно) осигуряват коректната работа на всички компоненти на системата. А от там и бързодействиетието и надежността на Dell T3500 е на ниво.

PSU

Захранващ блок на Dell Precision T3500.

 

Dell Precision T3500 е събран в компактна кутия – стандартен Full Tower. За този тип кутии често се ползва терминът Dual – Orientation Desktop ( демек кутия с възможна “двойна” ориентация 🙂 или казано по-просто може да стои изправена или легнала според зависи.

Precision T3500

Dell Precision T3500 в целият си блясък, въпреки явният “аматьоризъм” на фотографа : )

 

 

 

 

T3500 е добре проектиран от гледна точка на комуникация с “външният” свят.

От задната страна има като следва: 2 x PS2 (keyboard and mouse), 6 x USB 2.0 , RG45 Gigabit LAN, Line In and Mic Out for audio, 1 x Parallel port, 1 x Serial Port.

 

Back Comunication

Комуникационни портове на задната страна на Dell Precision T3500

 

На предният панел са изведени както следва: 2 x USB 2.0 , Mic In & Line Out for Audio и възможност опционално да се монтира и card reader (на мястото на това капаче с решетката).

 

Front Communication

Комуникационни портове на предният панел на Dell Precision T3500

 

И няколко думи за заключение. Стандартен и обикновен на пръв поглед, Dell Precision T3500 предлага скорост и надежност, напълно непосилни за обикновенни асемлирани “таралясници”.  И докато бързодействието може да бъде наподобено с адски много средства, то надежността на перфектно проектираният компютър трудно може да се подражава. Макар и извън класа на големите работни станции, Dell T3500 предлага всичко необходимо да бъде абсолютен избор за студенти, инженери , научни работници и хора занимаващи се с дизайн и изчислителни обработки. С подходящата видеокарта може да се превърне в геймърска машина, която да накара Вашите приятели се пукат от яд.

Квант Сервиз ООД предлага Dell Precision T3500 в различни спецификации с 6 месеца гаранция.

За повече информация относно цените на Dell Precision T3500:

http://kvantservice.com/search-engine.php?qs=t3500&c=s&smode=fullsearch&clist=1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Dell Precision T3500 – “малкият ” терминатор

 1. Страхотна машина, шест месеца я ползвам без никакви проблеми (x5670). Трудно (за да не кажа невъзможно) е да се намери по-добро съотношение цена/качество(производителност)! Едно SSD и една хубава (за игрички 😉 видео карта и няма да мислите за нещо ново доста време. Господа…..категорично ме отказахте от собственоръчно сглобяване на “геймърски” машини 😉

 2. Преди време купих един и още същия ден го редактирах с по-адекватна видеокарта. До сега машината работи перфектно както за работа така и забавление. Взех я на цена от 670лв. която в момента ми се струва нереална в сравнение с мощта на това зверче. Препоръчвам го на всеки особенно варианта с W3680.

 3. Купих 2 такива работни станции от Квант Сервиз. Машините работят безупречно, но ако бъдат натоварени с тежки задачи (при мен всичките 12 процесорни нишки са натоварени на 100% за часове) вентилаторите работят изключително шумно, звука е като от турбина. През лятото на 2014-та дори лично направих практическа демонстрация относно въпросният шум в офиса на Квант.

  Ако някой ми посочи подобна работна станция със същото бързодействие (6x Xeon, 24GiB DDR3) но с безшумна работа, моментално я вземам…

  Поздрави.

  1. Привет Николай. Вероятно става въпрос за някой друг модел на Dell. T3500 е проектиран да подържа само един процесор. Що се отнася до шума от вентилаторите, много малко вероятно е такива вентилатори да са се скапали. Специално за вентилаторите има един датчик, който регистрира дали Ви е отворен капакът. Статусът се записва в BIOS a. Вижте дали не е записан в BIOS а на компютрите статус “отворен капак”. Тогава е нормално вентилаторите да вият на умряло. Просто все още смятат, че капакът на кутията е отворен. Вероятността и в двете машини да са сдали багажа е нулева.

   1. Привет kvantadmin. Става въпрос точно за този модел, Dell Precision T3500, който е с процесор Intel Xeon W3680 и поддържа 6 ядра / 12 процесорни нишки. Проблем с датчиците няма (ако имаше, работната станция няма да стартира изобщо – имах вече подобен проблем който техниците от вашият сервиз отстраниха бързо като замениха целият модул с вентилатори + датчици).

    Както вече споменах по-горе, шума става силен само когато работната станция е силно натоварена (което е логично, но не и особено приятно). След като се спре тежката програма, вентилаторите бързо намалят оборотите си и машината отново работи тихо.

    За мен това не е критичен проблем, все пак ползвам тези машини месеци наред, но определено се оглеждам за друг също толкова мощен хардуер, който може да замени тези шумни “терминатори”.

 4. Привет.

  Ако това е малкият, то кой е големият терминатор? Въпроса ми е съвсем сериозен. Зъболекар съм и нищо не разбирам от компютри, а имам желание за среща с терминатора вкъщи.

  Хубав ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *