HP Elite 8200

С компютъра HP Compaq 8200 Elite ще направите добър избор на бизнес компютър втора употреба, ако дейностите ви включват основно работа в Интернет или в мрежа – с база данни, за информационен анализ, с таблици в Ексел, или уеб дизайн. Дори можете да изпълнявате прости графични задачи. Това, което може да бъде недостатък, е липсата на съвместимост със стар хардуер, например PCI карти и периферни устройства, които се свързват чрез серийни портове. Но четириядреният процесор ще ви осигури достатъчна бързина за безпроблемна работа. Това е подходящият компютър, ако току-що сте създали малката си фирма, или ако имате голяма фирма, за която е време да обнови компютрите си в някои отдели.

HP Elite 8200

ДИЗАЙН

Това е достатъчно малък компютър, за да го приберете под бюрото или в клетка на шкафа. Но въпреки че системата на 8200 Elite е компактна, това не означава, че вътре няма достатъчно място за важни компоненти, като процесора Intel Core i7-2600 (с 3.40GHz, 8MB L3, 4 Cores/4 Threads). Капакът на кутията може да се заключва и се махва бързо, но за да стигнете до твърдия диск, ще трябва да махнете оптичното устройство.

малък компютър

ТВЪРД ДИСК, ПАМЕТ И ЗАПИСВАЩО УСТРОЙСТВО

С HP 8200 Elite ще имате твърд диск 250GB HDD Serial ATA. Паметта е 4096MB DDR3 SDRAM (до 8GB). Можете впоследствие да замените твърдия диск с друг с по-голям капацитет, въпреки че това ще стане по-трудно. Компютърът има и оптично устройство DVD-RW.

твърд диск 250GB HDD Serial ATA

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА

Купувайки HP 8200 Elite втора употреба, ще получите и лицензирана операционна система – Win 7 Home Premium или Win 7 Profesional.

лицензирана операционна система

СВЪРЗАНОСТ

Слотовете включват два SO-DIMM слота за памет и слот за графична карта MXM. За разширяване на функционалността имате десет порта USB 2.0. Ще разполагате и с PS/2 порт за клавиатура или мишка и VGA порт за монитора. Ако вече не използвате VGA монитор, алтернативата е DisplayPort. RJ45 портът ви осигурява включване на Ethernet кабел. Няма да намерите HDMI, USB 3.0 или eSATA портове, но затова пък ще разполагате с компактен компютър.

ПАМЕТ И ЗАПИСВАЩО УСТРОЙСТВО

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО

Кутията на HP 8200 Elite е с размери 100 x 338 x 379 мм. Теглото на компютъра е 7.6 кг.

графична карта MXM

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ТЕМПЕРАТУРА И ВЛАЖНОСТ НА СРЕДАТА

Средата, в която използвате HP 8200 Elite, трябва да е с температура между 10 и 35 градуса. Влажността трябва да е от 10% до 90%.

десет порта USB 2.0

НИВО НА ШУМ И РАЗХОД НА ЕНЕРГИЯ

Не може да се каже, че 8200 Elite е безшумен, но работи достатъчно тихо. При такъв малък компютър не може напълно да се избегне шумът на вентилатора, но той в никакъв случай не е дразнещ.

При стартиране компютърът изразходва 56 вата. Когато не работите на него, консумираната мощност е само 18 вата. Това означава, че за два дни разходът на енергия е под 1 kWh.

компактен компютър

ПРЕДИМСТВАТА НА HP 8200 Elite

  • Компактност и същевременно здравина
  • Добро функциониране за често изпълнявани задачи
  • Ниска цена
  • Инсталирана лицензна операционна система

четириядрен процесор

ГАРАНЦИЯ

Ще закупите HP 8200 Elite с шестмесечна гаранция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *