компютър Dell Optiplex 980

Компютърът Dell Optiplex 980 предлага няколко удобства. Можете да го ъпгрейдвате лесно, а спецификациите му са достатъчни за изпълнение на всякакви задачи, освен ако работите с по-детайлна графика. И разбира се, в този свят, в който миниатюризацията е едно от основните изисквания при компютрите, за да осигуряват удобство, Dell Optiplex 980 предлага точно това.

Не на последно място, това е надежден компютър, който ще получите с гаранция 12 месеца, предлагана от Квант Сервиз ООД за компютри втора употреба с лицензна операционна система.

компютър Dell Optiplex 980

Сигурността на компютъра е основен фактор. Ще установите, че са вложени големи усилия за осигуряване сигурността на Dell Optiplex 980. В него има ТРМ 2.1 модул и бутон за откриване на намеса. В дънната платка има jumper, който може да елиминира паролата на администратора. А за да отворите компютъра, ще ви трябва дръжка, която може да се заключи с катинарче.

 

 

Dell предлага компютъра като екологично устройство, със съответствие на изискванията за ENERGY STAR и EPEAT Gold.

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ

компютър с гаранция 12 месеца

Компютърът Dell Optiplex 980 разчита на процесор Intel Core i5-650, с честота 3.20GHz, Turbo 3.46GHz, 4MB L2. Паметта е 4096MB DDR3 SDRAM, до 16GB. Твърдият диск е с капацитет 250GB Serial ATA. Графичните възможности се осигуряват от Intel GMA X4500HD. Графичният процесор е ATI Radeon HD 3450. Видео паметта е 256 MB, а видео интерфейсите – DisplayPort и VGA.

За използване и записване на дискове е включено оптично устройство DVD/RW. Лицензният Windows е версия 8.1.

ДИЗАЙН

процесор Intel Core i5-650

Предната част на Dell Optiplex 980 е отчасти покрита със солидна метална мрежа. Разглобяемите елементи са от лъскава черна пластмаса, а страничните панели придават солиден вид на компютъра. Кутията е тип USFF.

СВЪРЗАНОСТ

четири порта USB 2

Свързаността ще удовлетвори изискванията ви, тъй като се основава на практичност и предлага различни портове, входове и изходи. В предната част на Dell Optiplex 980 ще намерите четири порта USB 2, а в задната са разположени още четири. Ще добавим и eSATA порт, два входа PS/2, изходи D-SUB и DisplayPort, както и паралелни и серийни изходи.

ВХОДНИ УСТРОЙСТВА

Входните устройства към Dell Optiplex 980 са клавиатура и мишка.

двоен дисплей

ДИСПЛЕЙ

Компютърът Optiplex 980 поддържа двоен дисплей – един от VGA и друг от DisplayPort конектора. В модела i-5 процeсорът няма on-board видео. Необходим е DP / DVI адаптер.

Ако инсталирате видео карта, on-board видео ще бъде автоматично disabled от BIOS. Оn-board видео използва системна памет от 128 до 256MB. Ако използвате 32-битов O/S, 768MB не е достъпна, тъй като шината PCI-E запазва адресното пространство за себе си. При 64-битова OS, цялата памет е достъпна за O/S, с изключение на паметта необходима за видеото.

видео карта, on-board

БАТЕРИЯ

CMOS батерията е литиево-йонна, 3-V CR2032, със срок на годност 5 години.

CMOS батерията е литиево-йонна

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО

Dell Optiplex 980 е с размери 187 x 445 x 410 мм и тегло 11,4 кг.

Видео паметта е 256 MB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *