Лаптоп Dell Latitude E6320 - изглед отпред

В края на 2008 година към серията E на семейството Latitude на Dell се присъединява най-новият Dell Latitude E6320. Този лаптоп идва с една напълно нова визия и дизайн. Голямо разнообразие от конфигурации и наистина сериозни възможности за ъпгрейд. Предлага се с 13.3 инчова 16:9 матрица с LED подсветка. За онзи момент лаптопът Dell Latitude E6320 e истинско явление с напълно новият си дизайн, високата си надеждност и потенциал за ъпгрейд. Явление, което го прави абсолютнен лидер на пазарa на новите лаптопи дълги години. Абсолютен лидер в настоящият момент и на пазара на употребявани лаптопи

 

Лаптоп Dell Latitude E6320 - изглед отпред

ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ
Първото нещо, за което всеки клиент пита е за производителността на лаптопът. Скоростта на лаптопът се определя преди всичко от процесорът. А Dell Latitude E6320 подържа сериозен набор Intel Core i процесори. Понеже моделът е доста нов, то процесорите също са доста нови като поколение. Става въпрос за второ поколение двуядрени и четириядрени Core i3, i5 и i7 процесори. Паметта е DDR3 1333MHz, като максималното количество е 8GB. Видеокарта е вградена, като моделът е Intel® HD Graphics 3000.

Има още един съществен компонент, който много сериозно може да повиши бързодействието и производителността  на всеки лаптоп или компютър. И това е дисковото устройство. Твърдият диск е като дръпната “ръчната спирачка” на всеки лаптоп. Ако той бъде сменен с SSD drive бързодействието ще се увеличи видимо. И с оглед на факта, че цените на SSD устройствата вече са доста нормални, бихме препоръчали SSD вместо HDD.

В едно изречение: Dell Latitude E6320 е мощен лаптоп с много памет и добра видеокарта. Ако се комплектова с SSD drive вместо твърд диск, ще получите една наистина уникално мощна и бърза машина.

 

ДИЗАЙН
Dell Latitude E6320 се фокусира върху две неща: надеждност и сигурност. Шасито за монтаж на компонентите е магнезиево (т.е много по-здраво от обикновенните пластмасови кутии на евтините нови модели). Лаптопът е специално тестван за издържливост на работа при по-запрашени помещения и по-висока темпреатура. Взети са специални мерки за драстично намаляване на вибрациите на шасито, а това от своя страна увеличава много кратно животът на диска. Корпусът е от специално обработен алуминий. За разлика от алуминиевите корпуси на други марки повърхността на Dell Latitude E6320 е твърда и много трудно се деформира и драска. Ъглите са усилени, а пантите на екрана са стоманени. Всичко това предпазва перфектно цялото съдържание на лаптопът. Но естествено всичкият този метал по и в корпусът повишава теглото на Dell Latitude E6320 до малко под 2 килогарма (1.7 кг)

СВЪРЗАНОСТ
За един лаптоп възможността за връзка със светът е от огромно значение. На първо място е свързаността с инетрнет естествено. Dell Latitude E6320 предлага множество опции за жична и безжична свързаност. И докато връзката по кабел едва ли е особенно интересна (и ползвана), то безжичните опции следва да бъдат коментирани. Задължително имаме безжична Wi-Fi карта за връзка чрез безжичен рутер към интеренет. Моделът подържа и опции за bluetooth и 3G връзка, но не всички модификации са комплектовани по този начин.

На второ място стои моментът със свързаността на лаптопът с външни устройства. Dell Latitude E6320 е комплектоан с 3 USB 2.0 порта , като единият е комбиниран USB / eSATA. Портовете са разположени по начин, по който се предотвратява прекалено струпване на комуникационни устройства на едно място.

Отделно имаме VGA, MiniCard Reader, Smart Card Reader, и нещо ново за бизнес класът лаптопи HDMI порт.

 

Изглед отляво - лаптоп Dell E6320

Latitude E6320 - десен изглед

Лаптоп Dell - eSATA и USB

Dell 6320 - Headset и VGA конектори

HDMI и RJ45 на лаптопа DELL E6320

ВХОДНИ УСТРОЙСТВА
Клавиатурата е водоустойчива и при повечето модели разполага с LED подсветка. Това е изключително удобно при работа в тъмни помещения. По отношение на мишката са предвидени и двата стандартни вариант а с track point ( малкият гумен джойстик между клавишите на клавиатурата ) , както и glade point с удобна, широка площ за манипулиране.

ДИСПЛЕЙ
Latitude E6320 се комплектова с 13.3-инчов матов дисплей с 1366×768 резолюция. Средната яркост на екрана е много добра, подсветката разпределя осветеността абсолютно равномерно по цялата площ на екрана. Матовата повърхонст на екрана позволява нормална работа и на открити пространства. Dell Latitude E6320 е комплектован web камера, чието качество е достатъчно добро за конферентни връзки комуникация о скайп.

БАТЕРИЯ.

Батерията е 3- или 6-клетъчна. 6 клетъчанта батерия е изхвърча малко извън габаритите на лаптопът, но пък се предполага, че ще ви даде повече време за работа. При нормална експлоатация на батерията и лаптопът напълно нормално е при употребявана батерия да можете да работите повече от час.

РАЗМЕРИ И ТЕГЛО

Размерът и теглото на лаптопът са важни за всеки клиент. Dell Latitude E6320 е със следните параметри.

Дължина: 335mm; Дебелина: 25.4mm. Ширина: 223 mm; Минимално Тегло: 1.65kg (с 3-клетъчна батерия )

 

 

ДЕТАЙЛНО ОПИСАНИЕ НА DELL LATITUDE E6320.

/Следващата информация е взета от сайта на производителя Dell Inc /

Процесори: Intel® Core i3, i5 and i7 процесори максимум Core i7 26XX

Памет: DDR3 SDRAM (1333 MHz), 2 слота за памет, подържащи 1G, 2G or 4GB плочки.


Чипсет на дънната платка: Mobile Intel® QM67 Express Chipset


Видео контролер: Вграде Intel® HD Graphics 3000 със споделена ( до 758MB памет)


Екран: 13.3” HD (1366×768) Anti-Glare LED матова матрица


Дискове: 7200 rpm SATA up to 2TB,  Solid State Drive


Оптични удтройства: Removable DVD-ROM, DVD+/-RW


Звукова система: High Quality Speakers, Stereo headphone/Microphone combo jack, Optional Integrated HD video webcam


Батерия: 3-cell (30Whr) Lithium Ion batter, 6-cell (60Wh) Lithium Ion battery


Свързаност и комуникация: 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN,
Wireless LAN and WiMAX Options: Intel® Centrino® Advanced-N 6205; Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 625013; Intel® Centrino® Ultimate-N 6300; Dell Wireless 1501 (802.11 b/g/n 1×1); Dell Wireless 1530 (802.11a/g/n 2×2), Mobile Broadband 2 & GPS Options:Dell Wireless™ 5630 Multi-mode HSPA-EVDO Mini Card (Gobi™ 3000) with A-GPS, Dell Wireless™ 5550 Single-mode HSPA Mini Card with A-GPS


Опционален Bluethoot: Dell Wireless 375 Bluetooth® 3.0
Ports, Slots & Chassis:Network connector (RJ-45), USB 2.0 (2) – 1 USB/eSATA combo, Stereo headphone/Microphone combo jack. Memory card reader, 34 mm ExpressCard, Docking Connector,

VGA, Mini HDMI, 1 Full and 2 Half Mini Card Slots, SmartCard Reader, optional Contactless
SmartCard Reader/Fingerprint Reader, optional external Modem (RJ-11), optional adapters: 1)

mini HDMI to HDMI, 2) mini HDMI to DVI, TPM 1.2

Входни устройства: Клавиатура с LED подсветка


Размери и тегло: Ширина: 335mm; Дебелина: 25 mm ,Широчина навътре : 223 mm; Теглото започва от: 1.65kg (това с най малката батерия)

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *